U nedjelju, 16. rujna 2012., Općina Tisno organizira akciju čiščenja podmorja na području uvale ispred betinske lučice, točnije na potezu od brodogradilišta Čedomira Burtine pa uzduž riva ulice Varoš. Čišćenje će obaviti Klub za ronjenje na dah “2dive” iz Zadra uz sudjelovanje brodova udruge Betinska gajeta 1740.

U organizaciji općine Tisno i Kluba za ronjenje na dah 2dive iz Zadra održana je ekološka akcija čišćenja podmorja na području uvale ispred betinske lučice, točnije na potezu od brodogradilišta Čedomira Burtine pa uzduž rive.

Akcija je započela oko 9 sati te su do 13 sati predivne betinske gajete, od kojih najmlađa ima tek 50 godina bile prepune smeća. Ronioci su iz mora izronili par tona smeća uglavnom staklenih boca i odbačenih guma.U 14 sati sudionici akcije nastavili su sa druženjem u obližnjem restoranu gdje je bio organiziran ručak za sve sudionike.
S obzirom da betinsko podmorje nije čišćeno već dugi niz godina sudionici su se dogovorili za ponovni dolazak, najavio je Božidar Matković, predsjednik kluba 2dive.